Geldzaken op ordeZijn mijn geldzaken goed geregeld? Het is een vraag die veel mensen zich regelmatig stellen. Mocht je tot die groep behoren, dan is een financieel hupmiddel handig om orde en overzicht te krijgen. Volg onze tips om binnenkort je zaakjes op orde te krijgen.

Zorg voor overzicht van je administratie

Berg je papieren administratie op in mappen. Zorg dat je administratie op je laptop ook op orde is. Maak folders voor belangrijke documenten.

Houd post gescheiden

Houd je post gescheiden. Creëer een aparte stapel voor rekeningen die betaald moeten worden, een stapel met post waar je op moet reageren en orden belangrijke informatie zoals eindafrekeningen en overzichten. 

Werk je administratie een keer per maand bij

Kies een vast moment per maand om je administratie bij te werken. Pak de stapels post erbij en controleer of er nog rekeningen zijn die betaald moeten worden. Berg deze vervolgens zorgvuldig op, zodat je het gemakkelijk terug vindt.

Zorg dat je genoeg saldo op je bankrekening hebt

Houd automatische incasso’s in de gaten en zorg ervoor dat er voldoende geld op je rekening staat. Zo voorkom je dat een betaling mislukt of dat je onnodig rood staat.

Verkrijg overzicht van je maandelijkse inkomsten en uitgaven

Met een huishoudboekje krijg je het overzicht dat je nodig hebt. Met het huishoudboekje van CashFlow krijg je onmiddellijk inzicht in je inkomsten en uitgaven.

Zorg voor een buffer

Houd rekening met onverwachte uitgaven. Zorg dat je altijd geld gereserveerd hebt staan voor zaken als een defecte wasmachine of een autoreparatie.

Spaar met een specifiek doel voor ogen

Het ordenen van je financiële administratie zorgt voor inzicht in je inkomsten en uitgaven. Op basis van deze informatie ben je in staat een spaardoel te bepalen. Bereken hoeveel en hoelang je moet sparen om dit doel te bereiken en maak elke maand een vast bedrag over naar je spaarrekening.

Ontdek op welke manier jij orde en overzicht creëert met behulp van CashFlow.