Hoe zeker je ook bent van je relatie, het is altijd belangrijk om goed voorbereid te zijn op financiële tegenslagen. Een harmonieuze relatie biedt namelijk geen garantie voor een eerlijke verdeling van bezittingen en schulden na bijvoorbeeld een scheiding.

Uit onderzoek blijkt dat bijna 40% van de gescheiden vrouwen, met de wetenschap van nu, andere financiële keuzes had gemaakt. Dit komt voornamelijk omdat veel vrouwen na een scheiding minder te besteden hebben of maar moeilijk kunnen rondkomen. Allereerst is de vrouw dan afhankelijk van haar eigen inkomen. Ten tweede brengt een scheiding veel kosten met zich mee. Deze factoren verkleinen uiteindelijk het besteedbaar inkomen. 

Verder is een kwart van de gescheiden vrouwen ontevreden met de verdeling van schulden en leningen bij de scheiding. Dit scenario is te voorkomen, maar dat begint bij jezelf!

Het financieel inzichtelijk hebben van al je geldzaken is dus voor iedereen heel belangrijk. Orde en overzicht staan in deze situaties centraal. Gebruik CashFlow Online en wees goed op de hoogte van je financiën. Ook bij minder fijne vooruitzichten!