Eind april kondigde ING aan te gaan stoppen met TIM, hun online huishoudboekje. Het aantal actieve gebruikers bleek na een aantal jaren te laag om TIM rendabel te kunnen voortzetten. Als alternatief wordt nu CashFlow Online-Extra aangeboden.

In 2010 startte ING met hun huishoudboekje TIM. Vernieuwend en als eerste bank in Nederland. Tim werd geïntegreerd binnen internetbankieren van ING. Dat leidde tot een grote groep klanten die meer inzicht in hun inkomsten en uitgaven kregen. Een huishoudboekje bijhouden levert veel antwoorden en informatie, maar vraagt ook om een bepaalde discipline.  Na een aantal jaren bleek dat de groep klanten die er regelmatig gebruik van maakte onvoldoende groot was.

Invers, het bedrijf achter BankingTools en CashFlow, is al jaren gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van digitale huishoudboekjes. Downloadable software via Bankingtools.nl en online huishoudboekjes via CashFlow.nl. Hiermee wordt een klantengroep bediend van ruim 250.000 huishoudens in Nederland en België. En deze klanten zijn (bijna) allemaal erg tevreden. Er wordt veel naar klanten geluisterd en dat resulteert steeds weer in aanpassingen van de software en diensten.

ING heeft voorafgaand aan de beslissing om te stoppen met TIM, veel contact gehad met Invers om hun klanten een interessante overstap-aanbieding te kunnen doen. Ze kozen voor BankingTools CashFlow-Assistant en voor CashFlow Online-Extra. Dit zijn soortgelijke producten (online of offline) waarvoor men voor een gelijke prijs (9,- pjr) een abonnement kan sluiten. De abonnementen zijn all-in: Gebruik van product, toegang tot de supportdesk, ondersteuning via handleidingen, Tips&Tricks, etc.

Invers is met CashFlow de enige aanbieder van digitale huishoudboekjes die zowel software voor op de eigen PC als een online oplossing biedt. En terecht, want veel ING klanten stappen momenteel over en kiezen ongeveer 50/50 voor een van beide oplossingen. Met hun keuze komen ze in een ‘warm nest’ bij een bedrijf dat ze nu en ook nog vele jaren van financiële inzicht blijft voorzien.