KoningsdagAls je het goed aanpakt, kan Koningsdag een lucratieve dag zijn. Is alles toegestaan op deze bontgekleurde dag? Nee, dat niet. Op Koningsdag mag je van 06:00 uur ‘s morgens tot 20.00 uur ’s avonds alles verkopen. Nieuwe spullen, oude spullen, tweedehands spullen, eten en drinken. Er zijn wel een aantal uitzonderingen. Zo mag je als particulier in veel gemeenten geen 'bederfelijke waar' - zoals vlees, vis en zuivel - verkopen. Ook mag er zonder vergunning absoluut geen alcohol verkocht worden. Frisdrank mag enkel verkocht worden in blikjes en plastic flesjes. Glaswerk is op deze dag verboden. Verder is het niet toegestaan om dieren te verkopen. De uitzonderingen daargelaten, kun je het zo gek maken als je zelf wilt, dus doe er je voordeel mee.

Goede plek

Een goede plek is natuurlijk ontzettend belangrijk. Veel mensen zetten dan ook een stukje straat af met linten of schrijven in grote letters ‘bezet’ op de grond. Ondanks deze reservering, moet je niet raar opkijken als deze plek toch in beslag wordt genomen door een andere ambitieuze verkoper. Een groot deel besluit dan ook de hele nacht hun plekje bezet te houden. Dit is met name aan te raden als je een populaire plek op het oog hebt. 

Food truck

Als je in het bezit bent van een vergunning en de nodige apparatuur, kun je goede zakendoen met het verkopen van etenswaar. Hamburgers, patat, bitterballen, pannenkoeken, noem het maar op. Lekkere snacks doen het erg goed op zo een dag.

Gekoelde en warme drankjes raak je altijd kwijt

Je weet nooit wat het weer doet op Koningsdag. De zon kan zich de hele dag laten zien of we kunnen terecht komen in een regenbui dat de hele dag duurt. Regen of zonneschijn, met het verkopen van drankjes zit je al heel snel goed. Koffie, thee en chocolademelk voor een koude dag en gekoelde drankjes op een zonnige lente dag.

Bijna geen investering nodig

Spelletjes doen het ook altijd goed op Koningsdag. Een grabbelton, ringwerpen of een quiz. Dit kost je bijna niets, maar levert je wel geld en vooral plezier op. Ook kun je – als je creatief bent – kinderen schminken of zelfs tekeningen maken van mensen. Altijd leuk!

Woon je midden in de drukte? Verhuur je wc

Als de nood hoog is hebben mensen er graag €0,50 voor over om gebruik te maken van een schoon toilet. Als je er geen problemen mee hebt om de hele dag door vreemde mensen in je toilet te hebben, kan dit erg lucratief zijn.

Ga met een partij poncho’s de straat op

Er zijn altijd mensen die zich niet goed voorbereiden op het wispelturige Nederlandse weer. Ga op pad met een lading poncho’s en help deze feestende mensen een handje. Zij zijn droog, jij verdiend geld. Alleen maar winnaars dus!

Zorg dat je opvalt

Hoe meer klanten je hebt, hoe meer nieuwe klanten je aantrekt. Zorg dus dat je opvalt met bijvoorbeeld een bonte kraam, een hysterische outfit, muziek of een spandoek.