Zo houd je geld over aan het einde van de maand

Besparen om het besparen zelf doet niemand. Extreme gierigaards uitgesloten natuurlijk. Wat motiveert jou? Wat is je doel? Dat kan zo simpel zijn als niet meer rood willen staan of iets groters, zoals een luxe vakantie naar de Malediven. Het moet in elk geval belangrijk genoeg voor jou zijn, om te willen bezuinigen.

Hou je eraan

Simpel gezegd natuurlijk. Bekijk voor je het salaris ontvangt hoe je financiële planning voor de komende maand eruitziet. Betaal vervolgens eerst je vaste lasten, zet het bedrag opzij dat je nodig hebt om je spaardoel te behalen en bekijk vervolgens hoeveel geld je voor de rest van de maand over hebt. 

Ontdek patronen

Probeer te ontdekken wat voor geldtype jij bent. Ben je een spaarder, een planner of heb je een gat in je hand? Leer je financiële valkuilen kennen en ontdek in welke patronen jij vervalt. Trakteer je jezelf op een extraatje als je ongelukkig bent of eet je graag buiten de deur? Pak dat dan aan. Zoek een andere uitlaatklep voor je rotdag en stel een budget op voor al dat lekkere eten. 

Vermijd impulsaankopen

Dit is een hele lastige. Vooral als je iets leuks tegenkomt. Verplicht jezelf om bij een aankoop boven een bepaald bedrag altijd 24 uur te wachten om rustig te kunnen bedenken of je het product écht gaat aanschaffen. Bedenk altijd: ‘heb ik dit echt nodig’ en ‘staat het bedrag in verhouding tot het product’.

Creëer overzicht

Om écht te weten wat je inkomsten en uitgaven zijn, maak je gebruik van een online huishoudboekje. Het digitale huishoudboekje van CashFlow vertelt je alles wat je moet weten om een financieel sterke situatie te creëren. Ontdek gemakkelijk patronen in je uitgaven, zie onmiddellijk waar je jouw geld aan uitgeeft en zorg ervoor dat je aan het einde van de maand nog een fijn bedrag op je rekening hebt staan. Ook benieuwd? Probeer CashFlow nu 30 dagen zonder verplichtingen uit!