Reisverzekering

Een vakantie plannen is altijd een leuke en spannende bezigheid. Vluchten regelen, een huurauto reserveren, het mooiste hotel kiezen en natuurlijk de meest bijzondere bestemming uitzoeken.

Het afsluiten van de juiste reisverzekering is misschien minder spannend, maar dat maakt het niet minder belangrijk. Je hebt namelijk altijd een reisverzekering nodig, in deze blog leggen we uit waarom.

Wat dekt een reisverzekering?

Zodra je op reis gaat heb je een reisverzekering nodig, hiermee ben je verzekerd tegen allerlei onverwachte kosten tijdens je reis. Welke kosten er precies gedekt worden verschilt per verzekering, maar meestal zijn je bagage en bepaalde medische kosten standaard verzekerd. Een reisverzekering kan je dus enorm veel geld besparen.

Daarnaast kun je ook vaak kiezen uit verschillende modules zoals een wintersportverzekering of een rechtsbijstandverzekering. Waar je precies verzekerd voor wilt zijn moet je zelf inschatten en bepalen.

Wanneer moet je een reisverzekering afsluiten?

Je hebt een reisverzekering niet alleen tijdens je vakantie nodig, maar bijvoorbeeld ook tijdens een weekend weg of als je op zakenreis gaat. Maar wanneer sluit je nu precies een reisverzekering af? Dat hangt af van de soort verzekering die je hebt.

Kortlopende reisverzekering

Veel mensen zullen kiezen voor een kortlopende reisverzekering. Deze sluit je af voordat je op reis gaat en is gedurende je reis geldig. Dit is bijvoorbeeld handig voor gezinnen die één keer per jaar twee weken op vakantie gaan, of koppels die af en toe een citytrip maken. Je betaalt alleen voor de reis die je maakt, maar je moet je wel telkens opnieuw laten verzekeren.

Lange reis
Ga je voor langere tijd op reis? Ook dan kan een doorlopende reisverzekering handig zijn

Doorlopende reisverzekering

Ga je vaker op reis? Dan is het misschien beter om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Een doorlopende reisverzekering is het hele jaar door geldig, maar dat betekent ook dat je het hele jaar premie betaald. Toch kun je goedkoper uit zijn dan met een kortlopende verzekering, maar dan moet je wel genoeg reizen. Voor gezinnen ligt de grens rond de 20 dagen per jaar en voor alleenstaanden rond de 30 dagen per jaar.

Geld besparen met je reisverzekering

Door een reisverzekering af te sluiten kun je veel geld besparen. Bijvoorbeeld als je je telefoon laat vallen, je camera wordt gestolen, of wanneer je je been breekt. In die gevallen ben je vaak veel goedkoper uit als je verzekerd bent. Maar ook op de reisverzekering zelf kun je geld besparen, dan ben je nog goedkoper uit.

Modules

De makkelijkste manier om geld te besparen op je reisverzekering is door goed naar de modules te kijken. Bijna niemand heeft alle modules nodig, dus hier kun je vaak flink besparen op je premie. Bedenk heel goed wat je echt nodig hebt. Als je een rondreis door Europa gaat maken, heb je bijvoorbeeld geen werelddekking nodig, en wanneer je een week naar Egypte gaat, is een wintersportverzekering overbodig.

Dubbel verzekerd

Als je dan toch naar je modules aan het kijken bent, denk dan ook goed na wat je andere verzekeringen dekken. Denk maar aan je zorgverzekering, als je daarmee al verzekerd bent voor kosten in het buitenland kun je daarop besparen in je reisverzekering. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor een auto-, of telefoonverzekering.

Watersport
In tegenstelling tot wintersporten, zijn onderwatersporten vaak wel standaard verzekerd 

Eigen risico

Ten slotte kun je ook geld besparen door je eigen risico aan te passen. Probeer je risico dus goed in te schatten en kies voor een passend eigen risico. Houd het bedrag van je eigen risico ook apart als je op reis gaat, neem het desnoods op in je vakantiebudget. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan en kun je zorgeloos genieten van je vakantie of zakenreis.

Inkomsten en uitgaven overzichtelijk houden

Je moet dus altijd een reisverzekering afsluiten, dit bespaart je een hoop onverwachte kosten en kopzorgen. Een reisverzekering betekent wel dat je er nog een kostenpost bij krijgt waar je tijdelijk of maandelijks rekening mee moet houden. Als je het overzicht niet wilt verliezen is het handig om je inkomsten en uitgaven in kaart te brengen.

CashFlow kan je hierbij helpen. Met het online huishoudboekje van CashFlow krijg je al je inkomsten, uitgaven en bankrekeningen in een handig overzicht te zien. Zo verlies je nooit meer de grip op je financiën en krijg je inzicht in de kosten die je elke maand maakt. Benieuwd hoe CashFlow jou kan helpen? Probeer het dan nu gratis.