Waarom een huishoudboekje van CashFlow veilig isDankzij internetbankieren weet je wel altijd wat jouw actuele saldo is. Maar ook precies weten waar het geld nu precies naartoe gaat is een ander verhaal. Daarom biedt een online huishoudboekje als CashFlow uitkomst. De uitgaven en inkomsten worden ondergebracht in overzichtelijke categorieën, zodat je in een oogopslag al je inkomsten en uitgavenposten kunt bekijken. Maar is zo’n online huishoudboekje geen begeerlijke prooi voor de hordes cybercriminelen die dagelijks het internet afstropen? In dit artikel laten we zien waarom CashFlow een veilig alternatief is voor het bijhouden van jouw financiën.

Cybercriminaliteit

De schrik zat er goed in toen in het voorjaar van 2017 wereldwijd enkele honderdduizenden systemen getroffen werden door de grootscheepse ransomware-aanval WannaCry. Cybercriminaliteit heeft zich inmiddels dan ook ontwikkeld tot een van de populairste en lucratiefste misdaadtakken. Dat komt enerzijds omdat internetveiligheid bij veel bedrijven en particulieren nog altijd een onderschat of onopgelost probleem vormt, maar ook omdat de pakkans relatief klein is. Digitale beveiliging is dan ook belangrijker dan ooit.

Hoogste veiligheidsniveau

Bij CashFlow beseffen we dat persoonlijke informatie, zeker als die van financiële aard is, een belangrijk goed vormt. De veiligheidsmaatregelen zijn er dan ook naar. Allereerst zijn alle gegevens die je op CashFlow achterlaat alleen voor jou persoonlijk bereikbaar. Invers, het bedrijf achter CashFlow, garandeert dat de transactiegegevens jouw exclusieve eigendom zijn. Dit houdt ook in dat jij (en dus niet Invers) het volledige beheer over die gegevens in handen hebt. Onze aanpak betekent ook ultieme flexibiliteit: het is op elk gewenst moment mogelijk om transacties te verwijderen. Bovendien bepaal je helemaal zelf welke transacties wel of juist niet in je account worden opgeslagen. Zolang je een actief account hebt, houdt Invers al jouw transacties beschikbaar en toegankelijk. Hef je het account op? Dan worden alle transacties uit CashFlow verwijderd, waarbij gegevens onder geen beding worden gedeeld met derden.

Unieke inloggegevens

Al je gegevens worden opgeslagen in een apart en gepersonaliseerd account dat alleen te openen is met een unieke combinatie van een door jou gekozen gebruikersnaam en wachtwoord. Belangrijk is dat deze inloggegevens gecodeerd (‘encrypted’) worden opgeslagen. Ook de medewerkers van Invers hebben geen toegang tot jouw account. Hierdoor is ultieme privacy bij het bekijken en bewerken van gegevens dus altijd gewaarborgd.

Beveiligde verbinding

Voordat je inlogt op CashFlow, word je automatisch doorgeleid naar een beveiligde verbinding. CashFlow maakt hierbij gebruik van een SSL-certificaat, dat het hoogst beschikbare veiligheidsniveau voor internettoepassingen vormt. De grote Nederlandse en Belgische banken maken voor hun internetbankiersdiensten gebruik van gelijkaardige certificaten. Het SSL-certificaat zorgt ervoor dat alle informatie gecodeerd wordt overgestuurd en pas op je scherm wordt vertaald naar leesbare informatie. De gegevens worden bovendien opgeslagen in kwalitatief hoogwaardige servers die in een hypermodern datacenter staan. Dit informatiecentrum is 24 uur per dag en 7 dagen in de week beveiligd tegen brand, diefstal en andere rampscenario’s die kunnen leiden tot het verlies van data.

Actief screenen van veiligheidslekken

CashFlow wordt op dagelijkse basis gescreend door de hoogwaardige antivirussoftware van McAfee Secure. Het systeem wordt continu getest op zwakke plekken of mogelijke veiligheidslekken om hackers en andere cybercriminelen buiten de deur te houden. Detecteert de software toch een zwakke plek? Dan wordt het McAfee Secure-logo niet meer getoond totdat het probleem definitief is opgelost. Als de site helemaal veilig is, wordt het logo, met een link naar het beveiligingscertificaat, weer zichtbaar op de inlogpagina.