Onlangs is er ophef ontstaan over het het direct inloggen in ING internetbankieren vanuit een online huishoudboekje. Het was mogelijk om vanuit de website van een van onze concurrenten direct in te loggen in internetbankieren om transacties op te halen. ING Bank heeft dat via een kort geding verboden. Uit privacy en veiligheidsoverwegingen.

Hoewel het technisch mogelijk is om op deze manier in te loggen en zelfs automatisch transacties uit internetbankieren op te halen, hebben wij er bewust voor gekozen om dit niet te doen. 

Wij zorgen er wel voor dat u via CashFlow.nl snel terechtkomt bij de inlogpagina’s van de diverse banken, via een nieuw venster in uw browser. Maar u moet vervolgens nog zelf inloggen (iedere keer weer) om een bestand met transacties te downloaden. Via de CashFlow Upload Wizard kunnen deze dan snel in uw account worden geupload.

De voordelen van een automatische koppeling zijn er zeker. Uw account kan automatisch worden bijgewerkt en CashFlow kan actiever reageren op en adviseren over uw inkomsten en uitgaven. Wij spreken hier regelmatig over met de banken, maar het heeft nog niet tot een oplossing geleid die voor alle partijen aanvaardbaar is.