Negeer de lente en vul je belastingaangifte over 2016 inNederlanders genieten graag van de zon als deze eindelijk achter de wolken vandaan komt. De belastingaangifte? Dat komt nog wel. De warme dagen hebben ervoor gezorgd dat het aantal aangiften die de Belastingdienst tot nu toe binnen heeft gekregen, aanzienlijk lager is dan vorig jaar. Sinds 1 maart zijn er ruim 6 miljoen aangiften ingediend. Vorig jaar waren dat er rond deze tijd een miljoen meer.

De Belastingdienst ziet over het algemeen de grootste drukte op dagen dat het regent. Uit ervaring is inmiddels gebleken dat mensen zich in een periode van regen eerder storten op hun aangifte. De warme lente zorgt er dan ook voor dat de aangifte steeds verder wordt opgeschoven.

Om te voorkomen dat mensen de komende deadline van 1 mei missen, zal de Belastingdienst extra communicatiemiddelen inzetten. Zo komen er onlineadvertenties en radiospotjes. Ook wordt aangeraden om de drukte te vermijden en niet tot het laatste weekend van april te wachten met je aangifte. De Belastingdienst heeft de capaciteit van de systemen uitgebreid, maar er is geen garantie dat ze de drukte aankunnen.

Ondanks het mooie weer, is het belangrijk om toch al je documenten te verzamelen en er zo snel mogelijk voor te gaan zitten. De belastingaangifte te laat indienen kan namelijk grote gevolgen hebben. Bovendien weet je nooit wat het weer doet in ons kikkerlandje. Het zou zomaar kunnen dat de laatste dagen van april zonnige lentedagen worden en dan wil je vooral niet met je aangifte bezig zijn.

Mocht je meer willen weten over de gevolgen van een late aangifte, lees dan verder op de website