Abonnementen

Geld besparen, we willen het allemaal wel. Of het nu uit noodzaak is, omdat je wilt sparen, of omdat je simpelweg niet meer geld uit wilt geven dan nodig is. Een goede plek om te beginnen met besparen is op je abonnementen.

10 euro hier, 15 euro daar, maar alles bij elkaar kunnen je abonnementen een verrassend grote kostenpost vormen. In deze blog vertellen we je daarom meer over het minimaliseren van je abonnementen en hoe je daar je vaste lasten mee kan verlagen.

Welke abonnementen gebruik je echt?

De eerste stap in het besparen op abonnementen is het inzichtelijk krijgen van je uitgaven. Welke abonnementen heb je eigenlijk allemaal lopen? En hoeveel kosten al die abonnementen? Kijk eens naar je maandelijkse afschrijvingen en je zult er al snel achter komen dat je maandelijks meer kwijt bent aan abonnementen dan je zou willen.

Vervolgens kun je je afvragen welke abonnementen je ook daadwerkelijk gebruikt. Vaak hebben we nog oude abonnementen lopen die we niet meer gebruiken of die we zelfs zijn vergeten. Hieronder een paar voorbeelden.

Online diensten

Vandaag de dag gebeurt bijna alles online. We communiceren online, we slaan allerhande zaken online op, we luisteren online naar muziek en we kijken films en series online. Hierdoor hebben we tegenwoordig een hoop abonnementen bij online diensten lopen, maar gebruiken we die ook allemaal echt?

Abonnementen en verschillende prijzen
Ook Netflix heeft verschillende abonnementen tegen verschillende prijzen 

Ga eens bij jezelf na: hoe vaak luister je muziek op Spotify? Hoe vaak lees je een artikel op Blendle? En heb je al die opslagruimte op Dropbox wel echt nodig? Als je wilt besparen op online abonnementen hoef je deze vaak niet eens helemaal op te zeggen. Veel online diensten bieden namelijk ook een goedkoper of zelfs gratis pakket aan. Verdiep je eens in de verschillende pakketten die diensten aanbieden, misschien ben je ook wel prima af met de gratis versie.

Magazines

Ook op magazines valt vaak een hoop te besparen. We hebben allemaal wel een paar bladen waar we misschien een keer doorheen bladeren en die vervolgens op de papierstapel belanden. Dat kan komen omdat we er geen tijd voor hebben, of omdat het blad ons niet meer interesseert. Wat de reden ook is, als je een magazine niet echt meer leest, kun je net zo goed je abonnement opzeggen.

Als je een magazine leest waar af toe een interessant artikel of interview in staat kun je ook overwegen om af en toe een los nummer te kopen. Dan kun je de stukken die je wilt lezen nog steeds lezen, maar ben je er niet elke maand geld aan kwijt.

Kranten

Voor kranten geldt precies hetzelfde. Vaak willen we er wel in lezen, maar weten we er simpelweg geen tijd voor te vinden. Je kunt natuurlijk je abonnement opzeggen, maar de meeste kranten bieden tegenwoordig een handige tussenweg.

De meeste dagbladen bieden namelijk ook een online versie aan. Voor een kleiner maandelijks bedrag kun je dan alle artikelen die in de krant komen gewoon online lezen. Omdat je de krant op die manier ook op je telefoon of tablet kan lezen, lees je misschien zelfs meer artikelen dan eerst.

Geen papier, maar online
Weg met dat papier! Kranten lees je tegenwoordig ook gewoon online

Sommige dagbladen geven je zelfs de optie om een digitaal abonnement te nemen, maar in het weekend wel de papieren krant te ontvangen. Zo kun je toch nog genieten van je ‘echte’ krant op zondag.

Meer inzicht, minder vaste lasten

Dit zijn natuurlijk slechts een paar voorbeelden van abonnementen die je kunt opzeggen of aanpassen om geld te besparen. Probeer nu voor jezelf eens inzichtelijk te krijgen hoeveel je maandelijks kwijt bent aan abonnementen, dan zie je direct waar je kunt besparen.

Het online huishoudboekje van CashFlow is een handig hulpmiddel om al je inkomsten en uitgaven op één plek te overzien. Misschien dat je er dan wel achter komt dat je, behalve op je abonnementen, op nog veel meer plekken kunt besparen. Probeer CashFlow nu gratis en kijk waar jij op kunt besparen.