Het regelen van geldzaken is niet altijd even leuk en gemakkelijk. Het is belangrijk  om stap voor stap uw geldzaken te regelen, zodat u dit op een ontspannen manier kunt doen. Toch zijn er veel mensen die dit niet zo aanpakken en ervaren. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 Nederlanders veel stress en onrust ervaart bij het regelen van de persoonlijke financiën. Hier zijn een aantal redenen voor te benoemen.

Hogere verwachting

Allereest geeft ruim 40% van de Nederlanders aan, dat er bij het regelen van de financiën steeds meer van hen verwacht wordt. Doordat ze overspoeld worden met berichten van financiële instellingen, raken veel mensen het financiële overzicht kwijt. Daarbij komt, dat zij in de meeste gevallen de inhoud ‘te moeilijk’ vinden, wat ertoe leidt dat veel mensen moeite hebben met het regelen van hun financiën.

Afwachtend

Veel Nederlanders hebben een afwachtende houding, met als gevolg dat ze onvoldoende voorbereid zijn op tegenslagen. Want de veranderingen op het gebied van onder andere AOW, pensioen, woningmarkt en belastingen zijn voor veel mensen moeilijk in te schatten. Bovendien is het consumentenvertrouwen op dit moment laag. Om dit vertrouwen weer te vergroten, is het van belang dat consumenten meer inzicht krijgen in de effecten van alle veranderingen op hun financiële situatie.

CashFlow

CashFlow Online is een online huishoudboekje waarmee u meer inzicht creëert in uw persoonlijke financiën. Het is eenvoudig in gebruik en helpt u in een paar simpele stappen weer om alles op orde te krijgen. CashFlow Online zorgt voor meer inzicht in uw financiële situatie. Ons huishoudboekje doet in feite al het werk voor u. Het enige wat u hoeft te doen is uw transacties te importeren, waarmee CashFlow Online vervolgens alles overzichtelijk voor u op een rijtje zet. Hierdoor zult u geen stress meer ervaren bij het regelen van de geldzaken.