Door een jaarbudget op te stellen behoudt u het overzicht overzicht op uw uitgaven. Niet per jaar maar per maand.

Het opstellen van een budget is eenvoudig en geeft u veel extra inzicht. Per maand ziet u of uw werkelijke uitgaven overeenkomen met de geplande uitgaven. Maar hoe stelt u een budget op.

Het begint met het analyseren van het afgelopen jaar. Op basis van het afgelopen jaar kunt u per rubriek en per maand zien hoeveel u aan elke post uitgeeft. Hiermee kunt u vervolgens voor het komende jaar een budget opstellen. Per rubriek kunt u aangeven wat u (maximaal) maandelijks of jaarlijks wilt uitgeven. Hoe u het invult maakt niet uit. CashFlow rekent het automatisch voor u om.

Deze bedragen per rubriek worden opgeteld en afgezet tegen uw inkomen. Is het met elkaar in overeenstemming: OK. Maar geeft u meer uit dan dat u verwacht binnen te krijgen, dan moet u gaan aanpassen. En dat zal vooral moeten komen uit de niet noodzakelijke uitgaven.

Eenmaal opgesteld kunt u gedurende het jaar iedere maand weer vergelijken of u in de pas loopt. CashFlow heeft hier een handig overzicht voor waarin de maanden groen of rood kleuren. Dus in één oogopslag is het duidelijk. U kunt uw budgetten natuurlijk ook per rubriek bekijken. Overschrijdingen worden daarin ook direct duidelijk.

Misschien is het de eerste keer wat werk, maar u zal zien dat u er veel wijzer van wordt.