Drink je bankrekening niet leeg!We hebben dit jaar een échte Nederlandse lente. Dit houdt in dat het de ene week sneeuwt en dat er de week erna een grote kans is op zon. We moeten dus goed voorbereid zijn op het terrasseizoen, want dat heerlijke zonnetje is maar van korte duur. De meeste Nederlanders genieten van de zonnestralen door heerlijk op een gezellig terras te zitten. Geen goedkope hobby, maar wat moeten we anders? Onze zomers zijn ook veel te kort. Gelukkig zijn er een paar trucjes om de financiële kater na het terrasbezoek tegen te gaan.

Stel een budget vast

Daar gaan we al. Niet leuk, wel handig. Vooral als het een lekkere warme zomer wordt, waarbij je niet van dat terras bent weg te slaan. Bedenk van tevoren hoeveel je wilt uitgeven. Dit lijkt misschien eenvoudig, maar het bewaken van het opgestelde budget is helaas wat lastiger. Laat je pinpas thuis en neem alleen dat knisperende briefje mee. Wees streng voor jezelf! Uiteindelijk ben je er blij mee. Echt. 

Drink geen dure drankjes

Er staan oneindig veel drankjes op de kaart. Zo kun je een biertje drinken, maar kun je ook kiezen voor een lekker wijntje of een cocktail. Lust je echt geen bier, dan kun je wijn drinken om toch nog een beetje geld te besparen. Over het algemeen is de huiswijn goedkoper dan mixdrankjes, dus ben je toch nog voordeliger uit met een lekker wijntje.  

Geen rondjes

Je bent in een gulle bui en besluit een rondje te geven. Heel aardig natuurlijk, maar als je dit de hele zomer doet ben je een aardig bedrag kwijt. Naarmate de avond vordert is het ook steeds moelijker om bij te houden wie wat betaald heeft. Ook drinkt de een bijvoorbeeld een duurder drankje dan een ander of drinkt er iemand misschien een stuk langzamer. Oftewel, een hoop gedoe op een heerlijk zonnige dag.

Koop een pitcher

Werkt de vorige tip niet in jouw vriendengroep en geven jullie tóch rondjes? Bestel dan een pitcher bier of een fles huiswijn. Vaak goedkoper dan losse glazen en zo kan die vervelende vriend niet een moeilijk drankje bestellen dat meer kost dan alle andere biertjes en wijntjes bij elkaar.

Water drinken

Nee, niet schrikken! Het is niet de bedoeling dat je de biertjes en wijntjes laat staan. Drink tussen je alcoholische drankjes door soms een glaasje water. Het is gratis – vraag om een karaf kraanwater – en zo heb je niet het idee dat als je dorst hebt, je meteen nog een drankje moet bestellen.