CashFlowWil je graag precies weten hoeveel er elke maand binnenkomt? En heb je behoefte aan een handig en duidelijk overzicht van al je uitgaven? Dan is het bijhouden van een huishoudboekje de oplossing. Omdat het tegenwoordig normaal is om je financiën grotendeels via het internet te doen, is de stap naar een online huishoudboekje niet al te groot. Wat zijn de belangrijkste voordelen van een online huishoudboekje? En in hoeverre verschilt het van een traditioneel kasboekje? In dit artikel leggen we het uit.

Geen bergen papier meer

Op zich is een traditioneel huishoudboekje, mits goed bijgehouden, geen slechte manier om kijk op je inkomsten en uitgaven te houden. Er kleven echter wel wat nadelen aan zo’n papieren administratie. Er moeten documenten geprint worden, terwijl je waarschijnlijk ook wel wat extra geld kwijt bent aan het verzenden van documenten per post. Bovendien kan het terugzoeken van een bepaalde factuur of rekening in dikke ordners best een tijdrovend klusje zijn. Met een online huishoudboekje heb je hier geen last meer van. De uitpuilende ordner maakt plaats voor dat in de cloud. Zo kun je met een paar muisklikken zien of er nog ruimte in je budget is voor die ene aankoop en hoeveel je hebt uitgegeven aan een bepaalde kostenpost zoals bijvoorbeeld de boodschappen of benzine. Bovendien hoef je nooit meer bang te zijn dat je een belangrijk document kwijtraakt en spaar je het milieu door het beperken van je papierberg. Online huishoudboekjes zoals CashFlow maken gebruik van de cloud, terwijl bij digitale huishoudboekjes als BankingTools de gegevens op je eigen computer staan.   

Automatische indeling

Een van de grote voordelen van online huishoudboekjes zoals CashFlow Basic, Essentials of Complete is dat de programma’s jouw uitgaven automatisch indelen in verschillende en overzichtelijke categorieën. Bij een gewoon huishoudboekje of een overzicht in Excel moet je dit zelf doen. In het geval van CashFlow wordt die taak overgenomen door de software. Daarnaast bieden de online huishoudboekjes van CashFlow de mogelijkheid om per categorie een budget op te stellen. Bovendien kun je ook naar gelieve transacties importeren en exporteren.

Begrotingsadvies bij CashFlow

De huishoudboekjes van CashFlow stellen je ook in staat om de eigen uitgaven te vergelijken met die van anderen. Ze hebben daarbij tevens oog voor jouw persoonlijke situatie. Het heeft immers weinig zin om het uitgavenpatroon van een alleenstaande te vergelijken met dat van een gezin met een stel opgroeiende kinderen. In CashFlow Complete kun je jouw bestedingspatroon vergelijken met de landelijke gemiddelden van het Nibud. Zo zie je gelijk en per (hoofd)rubriek wat je zelf uitgeeft, wat anderen uitgeven, hoeveel je naar boven of beneden afwijkt en zelfs welke bedragen je kunt besparen als je de gemaakte kosten weet te beperken tot alleen de strikt noodzakelijke dingen.

Gegevens van BankingTools inlezen

Het is ook mogelijk om gegevens van de BankingTools software programma's Viewer, Assistant en Manager uit te wisselen met CashFlow Essentials en hoger. Je doet dit via een back-up. Maak in Viewer, Assistant of Manager een back-up en lees deze in CashFlow in via ‘INSTELLINGEN > Administraties’.

Veiligheid

De online huishoudboekjes van CashFlow scoren ook hoog op veiligheidsgebied. Alle gegevens worden opgeslagen in een account dat alleen toegankelijk is met de juiste combinatie van een gebruikersnaam en wachtwoord. Die gegevens zijn beveiligd middels encryptie, waardoor de deur gesloten blijft voor cybercriminelen en digitale gluurders. CashFlow maakt bovendien gebruik van een door een SSL-certificaat beveiligde verbinding. De informatie wordt dus gecodeerd doorgestuurd en pas op je scherm weer overgezet naar leesbare informatie. Het is hetzelfde systeem dat banken gebruiken bij internetbankieren. Je gegevens kunnen dus niet door derden worden onderschept en gelezen. Onze servers staan bovendien in een hypermodern en prima beveiligd datacenter. McAfee Secure test CashFlow bovendien dagelijks op zwakke plekken of eventuele veiligheidslekken.

CashFlow proberen?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van CashFlow Basic, Essentials of Complete? Bezoek dan onze website voor meer informatie en antwoord op veelgestelde vragen over deze online huishoudboekjes. Na het afsluiten van een abonnement kun je CashFlow een maand lang vrijblijvend uitproberen. Niet tevreden? Dan kun je het abonnement binnen 30 dagen na bestelling alsnog opzeggen.