7 tips voor een financieel succesvol leven1. Aandacht voor de financiële situatie

Gooi je post nooit ongeopend op de stapel of in een la. Maak alle enveloppen open en besteed de nodige aandacht aan de inhoud. Maak gebruik van een digitaal huishoudboekje om je financiën bij te houden. Met het huishoudboekje van CashFlow heb je altijd zicht op je financiële situatie.

2. Kijk niet naar een ander

Of je nou een inkomen hebt van €30.000 of €300.000 per jaar, financieel succesvolle mensen geven nooit meer uit dan ze hebben. Als ze het geld niet hebben, geven ze het simpelweg niet uit. Kijk altijd naar je eigen situatie en onthoud dat de nieuwe auto van je beste vriend geen reden is om je eigen auto in te wisselen.

3. Zelfbeheersing is belangrijk

Zelfbeheersing en het vermogen om nee te zeggen is een cruciale gewoonte die iedereen zou moeten leren. Je hoeft niet altijd de nieuwste telefoon, nog een paar schoenen of tóch dat extra avondje uit. Zeg een aantal keer ‘nee’ tegen jezelf en anderen. Je zult vanzelf zien dat het je op termijn een fijn saldo op je bankrekening oplevert

4. Open een spaarrekening en maak er gebruik van

Ontzettend cliché, maar wel waar. Ondanks het feit dat de huidige rente laag is, is het nog steeds van belangrijk om een gezonde spaarrekening te hebben. Of dit nu is met een spaardoel voor ogen of als buffer, je zult er geen spijt van krijgen.

5. Verzamel informatie

Financieel succesvolle mensen winnen informatie in. Zorg ervoor dat je zelf weet wat je rechten en plichten zijn. Laat dit niet aan een ander over. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn, zodat je altijd weet wat er met je financiën gebeurt.

6. Wees proactief

Weet wat je maandelijkse kosten zijn en zoek naar manieren om deze te verlagen. Financieel succesvolle mensen deinzen er niet voor terug om de energiemaatschappij te bellen voor een aanbieding of de verzekeringsmaatschappijen elk jaar te vergelijken.

7. Maak plannen voor de toekomst

Om financieel succesvol te zijn is het van belang dat je op tijd begint met plannen. Door rekening te houden met toekomstige plannen en omstandigheden, zorg je voor een stabiele basis.