NIBUDUit nieuw onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) blijkt dat zo’n 40 procent van de Nederlanders moeite heeft met het bijhouden en ordenen van de financiële administratie. Opvallend is dat dit geldt voor zowel jong als oud. Hoe komt het dat het bijhouden van een financiële administratie vaak zo’n lastige en verwaarloosde klus is? En wat kun je hier eigenlijk aan doen? Wij tonen het je.

Lees meerLees meer »

Belastingaangifte teruggave: wanneer word ik uitbetaald? Nadat de jaarlijkse belastingaangifte weer is ingevuld, wacht je natuurlijk vol verwachting op de uitkomst. Krijg ik geld terug of moet ik betalen? En om welk bedrag gaat het? Nadat je belastingaangifte hebt gedaan, ontvang je vanzelf bericht van de Belastingdienst. In dit artikel laten we zien wanneer je belasting terugkrijgt en wanneer de uitbetaling van de belastingteruggave plaatsvindt.

Lees meerLees meer »

Hoeveel geeft een gezin uit aan kleding?

16-02-2018 04:36 door CashFlow

Hoeveel geeft een gezin uit aan kleding?Kleding is zonder twijfel een belangrijke uitgavenpost voor gezinnen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om zelf de kleren voor de kind(eren) te kopen, maar bijvoorbeeld ook werken met kleedgeld. Het voordeel van die laatste methode is dat kinderen zo al op jonge leeftijd zelfstandig met geld leren omgaan. Maar wat geeft een gemiddeld Nederlands gezin eigenlijk uit aan kleding? En welk onderdeel van het totale gezinsbudget wordt opgeslokt door de kosten voor kleding en kleedgeld? In dit artikel laten we het zien.

Lees meerLees meer »

PSD2 en privacy: wat is het risico op de verspreiding van gegevens?Dit jaar gaat er het nodige veranderen voor Europese banken en andere aanbieders van betaaloplossingen. De herziene Directive on Payment Services (PSD2), die in juni van kracht wordt, legt namelijk het fundament voor open bankieren. Hierdoor kunnen derde partijen toegang krijgen tot de klantgegevens en infrastructuur van banken. Door de komst van de PSD2 is de discussie over het verspreiden van privacygevoelige informatie weer opgelaaid. Hoe groot is het risico op de onrechtmatige verspreiding van persoonlijke gegevens? En wat kun je zelf doen om dit te voorkomen? In dit artikel leggen we het uit.

Lees meerLees meer »

5 tips om Blue Monday door te komen

02-01-2018 06:02 door CashFlow

Blue MondayBlue Monday is een dag die in veel opzichten symbool staat voor de winterdip waar veel mensen gedurende de eerste paar maanden van het nieuwe jaar in belanden. Maar wat is Blue Monday precies? En hoe kom je deze dag toch goed door? In dit artikel laten we het zien aan de hand van een aantal nuttige tips. 

Lees meerLees meer »
per pagina

Onderdelen 1 tot 5 van totaal 72

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Maak jezelf financieel bewust

Start nu
 

Online huishoudboekje voor al je inkomsten en uitgaven

Binnen 10 minuten inzicht in je financiën

Klantbeoordelingen Thuiswinkel Waarborg Ecommerce Europe Trustmark Digicert EV SLL Secure